Popcultuur evenementen Heroes Comic Con en Made in Asia vandaag van start

Van het Oosten naar het Westen met al je zintuigen

BRUSSEL – Dwarrelende kerselaar-bloesemblaadjes en pompende superheldenmuziek verwelkomden klokslag 12u een enthousiaste menigte popcultuurfans op de drempel van Brussels Expo. De gelegenheid: het popcultuurfestival Made in Asia / Heroes Comic Con, het combo-evenement dat de beste helden, delicatessen en grote geeky brands van oost en west verenigt op 75.000+ m² aan fun.

JAPAN EN AMERIKA

Indoor sterren kijken, het is een van de grootste trekpleisters van dit dubbele event. Fans kunnen namelijk op de foto of handen schudden met wereldberoemde sterren als Gwendoline Christie (Game of Thrones / Wednesday), Tom Ellis (Netflix’ Lucifer),Warwick Davis (Star Wars / Harry Potter), Lana Parrilla en Rebecca Mader van Once Upon a Time, Graham McTavish (The Witcher / The Hobbit) en stemactrice Carolina Ravassa (Overwatch / Valorant).

Wie eerder fan is van getekende helden, kan geïmporteerde strips en unieke tekeningen scoren in een rijkelijk gevulde Comic Village, met artiesten van de Japanse manga Great Teacher Onizuka, DC Comics, Marvel, Disney en meer. Bovendien krijgen jonge tekentalenten van eigen bodem hier de kans om hun portfolio te presenteren aan een editor van DC Comics, wat hen mogelijks een job kan opleveren bij de Amerikaanse comic-gigant.

YouTube-sterren, stemacteurs, cosplay-experten, acteurs en artiesten, alles samen bieden Heroes Comic Con en Made in Asia de mogelijkheid om meer dan 50 beroemde gasten te ontmoeten.

K-POP EN DE SMURFEN

Het huwelijk van oosterse en westerse popcultuur wordt ook duidelijk in de honderden activiteiten en 350+ verkoopstanden. Think Pink en De Smurfen die samen unieke Smurfen-pins uitdelen, een heuse Star Wars-zone met levensechte AT-AT-tanks, K-Pop-shows, op de foto gaan met de cast van Dragon Ball Z of Ghostbusters, je reist makkelijk van oost naar west in eenzelfde 75.000 m².

Enorme springkastelen met uitdagende minigames, een vroege ervaring met Super Mario Wonder op de Nintendo-stand, sneeuwballengevechten, gaming-toernooien, een Zelda-expositie, het is een feest voor alle leeftijden.

RIJSTBALLEN EN HAMBURGERS

Naast de honderden gratis activiteiten en tientallen sterren vind je hier ook oosterse en westerse delicatessen. Van Japanse rijstballen of ramen-soep en Amerikaanse hamburgers, tot Vietnamese banh mi, Taiwanese bubble tea en Mexicaanse taco’s, je reist op deze evenementen met al je zintuigen.

Wil je dit weekend erbij zijn op deze must-see events in Brussels Expo? Tickets zijn te koop vanaf 16 euro op www.madeinasia.be/nl en www.heroescomiccon.be/nl. Wie een ticket koopt voor het ene, krijgt ook toegang tot het andere evenement.

Anthony Audenaerd

Anthony Audenaerd

Event director Heroes Belgium, Heroes
Stéphanie Boucquillon

Stéphanie Boucquillon

Press Officer, Top Secret Communication
Marie Trenker

Marie Trenker

Press Officer, Top Secret Communication

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Heroes Comic Con

Welkom op de perspagina van Heroes Comic Con, jouw ideale festival voor een meeslepende filmervaring die vérder gaat!

Bereid je voor om bekende acteurs en artiesten te ontmoeten, door honderden geeky standen met exclusieve merchandise te snuisteren, memorabele momenten vast te leggen, om in interactieve games te duiken en je film- en tv-fantasieën tot leven te zien komen in het bruisende hart van Europa.

Dit festival omarmt fandom in al zijn facetten. Of je nu een fervent liefhebber bent van series en films of gewoon graag af en toe een serie binget, Heroes Comic Con is jouw place-to-be!

Als bonus: een toegangsticket voor Heroes Comic Con neemt je niet alleen mee in de fascinerende wereld van de westerse popcultuur, maar geeft je ook toegang tot het Made in Asia-festival, een walhalla voor liefhebbers van Aziatische popcultuur. Deze twee evenementen vinden gelijktijdig plaats in de uitgestrekte gebouwen van Brussels Expo, met de vrijheid om beide tegelijk te ontdekken.

Zet alvast 22, 23 en 24 september met stip in je agenda, want de ‘Heroes Comic Con en Made in Asia-editie’ van dit jaar belooft een galafeest te worden in Brussels Expo. Als fantasy, sci-fi, comics, anime, cosplay, games, bordspellen, films en series ook maar een béétje je fantasie prikkelen, dan zijn Heroes Comic Con en Made in Asia een must voor je bucketlist. We kunnen niet wachten om je daar te zien!

Copyright © 2023 Heroes Comic Con. Alle rechten voorbehouden.