Meer dan 50 gasten op Made in Asia en Heroes Comic Con in Brussels Expo

Amerikaanse striptekenaars, internationale acteurs, mangaka, stemacteurs, muzikanten, YouTubers en streamers verzamelen in Brussel

Op 22, 23 en 24 september regeert koning fictie opnieuw in Brussels Expo, voor de gelijktijdig georganiseerde geeky festivals Made in Asia en Heroes Comic Con. Die popcultuur-evenementen cateren aan fans met een breed scala aan passies, hobby's en kunstvormen, zoals films, series, bord- en videospellen, en dies meer. Wie zin heeft in een rondje personages spotten, kan terecht bij Made in Asia voor de Aziatische popcultuur en bij Heroes Comic Con voor de westerse. Voor ieder wat wils.

Eén van de trekpleisters is ongetwijfeld de gastenlijst met grote wereldsterren, zoals onder meer Tom Ellis (Lucifer), Gwendoline Christie (Wednesday, Star Wars, Game of Thrones...) en Lana Parrilla (Once Upon a Time), die samen met vier andere gasten paraat staan in fotoshoots, handtekeningensessies en grote panels met hun fans.

Maar een event zonder comic-artiesten kan zich uiteraard geen comic con noemen. Heroes Comic Con mag zich wel degelijk op de borst kloppen met 14 grote Amerikaanse en Europese namen als onder meer Ivan Reis (Justice League) en Ramon F. Bachs (Star Wars), die schetsen en handtekeningen uitdelen, en Paul Kaminski, de officiële DC Comics-editor die portfolio's van jonge, beloftevolle Belgische artiesten komt scouten. Heroes Comic Con wordt dus een potentiële voedingsbodem voor nieuw internationaal talent!

Traditiegewijs mag je op beide events ook bijzonder veel cosplay verwachten onder de bezoekers. Dat zijn fans die aan 'costume play' doen, het nabootsen van fictieve personages in kostuums en bewegingen. Het festival verwelkomt zelfs drie cosplay-experten die er hun job van gemaakt hebben: LucioleS, Corneline en Taryn. Zij geven workshops, jureren de cosplaywedstrijden en brengen tijd door met hun vele fans.

JAPAN EN YOUTUBE

Aan de Made in Asia-kant is de hoofdact dan weer de Japanse manga-artiest Tôru Fujisawa, bekend van onder meer het immens populaire Great Teacher Onizuka, beter bekend als GTO. En om het feest compleet te maken, zal Benoît du Pac, de officiële Franse stem van het hoofdpersonage Onizuka, ook aanwezig zijn.

Last but not least, de kenmerkende subdivisie van het Made in Asia-festival: de YouTubers en streamers. Deze editie zijn ze met meer dan vijftien, allemaal klaar voor ontmoetingen met de fans en voor signeersessies. Videogames of docuvideo's, vlogs of humoristische producties op sociale media,... de interesses van deze experten en entertainers zijn even divers als interessant.

"Of we nu gasten of activiteiten selecteren, we willen een zo breed mogelijk aanbod brengen," zegt event director Anthony Audenaerd. "Op het festival komen meestal veel groepen fans van dezelfde YouTuber bij elkaar. Dus ons doel is om ze allemaal tegemoet te komen door op elk evenement een verscheidenheid aan beroemde en geliefde gasten aan te bieden."

"We zijn er trots op dat we dit jaar meer dan 50 gasten hebben, variërend van de GTO-mangaka tot internationale acteurs, striptekenaars, cartoonisten, muzikanten, stemacteurs en videografen."

Made in Asia en Heroes Comic Con vinden beide plaats op 22, 23 en 24 september in Brussels Expo. Tickets & info: www.heroescomiccon.be/nl

 

 

Anthony Audenaerd

Anthony Audenaerd

Event director Heroes Belgium, Heroes
Marie Trenker

Marie Trenker

Press Officer, Top Secret Communication
Stéphanie Boucquillon

Stéphanie Boucquillon

Press Officer, Top Secret Communication

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Heroes Comic Con

Welkom op de perspagina van Heroes Comic Con, jouw ideale festival voor een meeslepende filmervaring die vérder gaat!

Bereid je voor om bekende acteurs en artiesten te ontmoeten, door honderden geeky standen met exclusieve merchandise te snuisteren, memorabele momenten vast te leggen, om in interactieve games te duiken en je film- en tv-fantasieën tot leven te zien komen in het bruisende hart van Europa.

Dit festival omarmt fandom in al zijn facetten. Of je nu een fervent liefhebber bent van series en films of gewoon graag af en toe een serie binget, Heroes Comic Con is jouw place-to-be!

Als bonus: een toegangsticket voor Heroes Comic Con neemt je niet alleen mee in de fascinerende wereld van de westerse popcultuur, maar geeft je ook toegang tot het Made in Asia-festival, een walhalla voor liefhebbers van Aziatische popcultuur. Deze twee evenementen vinden gelijktijdig plaats in de uitgestrekte gebouwen van Brussels Expo, met de vrijheid om beide tegelijk te ontdekken.

Zet alvast 22, 23 en 24 september met stip in je agenda, want de ‘Heroes Comic Con en Made in Asia-editie’ van dit jaar belooft een galafeest te worden in Brussels Expo. Als fantasy, sci-fi, comics, anime, cosplay, games, bordspellen, films en series ook maar een béétje je fantasie prikkelen, dan zijn Heroes Comic Con en Made in Asia een must voor je bucketlist. We kunnen niet wachten om je daar te zien!

Copyright © 2023 Heroes Comic Con. Alle rechten voorbehouden.