DC Comics scout en adviseert eenmalig Belgisch talent in Brussels Expo

Het Heroes Comic Con-festival, dat op 22, 23 en 24 september 2023 de westerse popcultuur viert ​ in Brussels Expo, verwelkomt Paul Kaminski. Die editor voor DC Comics, een van de twee grootste stripboekenuitgevers ter wereld, scout eenmalig portfolio's van jonge Belgische tekenaars en geeft hen waardevol advies.

Het Heroes Comic Con-festival biedt - net zoals bij de lancering in het najaar van 2022 in Brussels Expo - een platform voor wereldberoemde gasten. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld hun favoriete acteurs ontmoeten, zoals onder meer Lana Parrilla (Once Upon A Time, Lost...), Gwendoline Christie (Wednesday, Game of Thrones...) en Tom Ellis (Netflix' Lucifer...).

Maar wie 'Comic Con' zegt, zegt ook 'Comics'. Fans van Amerikaanse en andere strips kunnen in Brussels Expo handen schudden met tekenaars van Donald Duck, Star Wars, Justice League, Wolverine. En nu dus ook met Paul Kaminski, de uitgever van talloze series bij DC Comics, de gevestigde waarde die onder meer Batman, Superman en Wonder Woman onder de vleugels heeft.

Op 23 en 24 september zal Kaminski de portfolio's bestuderen van alle bezoekers die dromen van een job in de comic-industrie. Kaminski selecteert daaruit de meest veelbelovende projecten en nodigt die talenten uit voor een privé-interview, inclusief advies en begeleiding. Wie echt opvalt, kan zelfs solliciteren naar een baan bij DC Comics.

Andere geëerde striptekenaars op het festivalprogramma:

  • Ivan Reis, een gerespecteerd artiest betrokken bij de 'Justice League'-serie.
  • Jill Thompson, een getalenteerde en met meerdere Eisner awards bekroonde striptekenares.
  • Ramon F. Bachs, Star Wars-tekenaar en ontwerper van Heroes Comic Cons festivalposter.
  • George Pratt, bekend van Wolverine Netsuke, Batman Harvest Breed,...
  • Cian Tormey, de vaste hand achter Catwoman, Nightwing,...

en vele anderen.

DC Comics-uitgever Paul Kaminski zal aanwezig zijn op zaterdag 23 en zondag 24 september. Het Heroes Comic Con-festival in zijn geheel vindt plaats in Brussels Expo van vrijdag 22 tot en met zondag 24 september. Wie een ticket heeft voor dit festival, krijgt daarbovenop gratis toegang tot Made in Asia, het Aziatische popcultuurfestival dat op dezelfde locatie en op hetzelfde moment plaatsvindt. Info en tickets: heroescomiccon.be.

 

Anthony Audenaerd

Anthony Audenaerd

Event director Heroes Belgium, Heroes
Stéphanie Boucquillon

Stéphanie Boucquillon

Press Officer, Top Secret Communication

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Heroes Comic Con

Welkom op de perspagina van Heroes Comic Con, jouw ideale festival voor een meeslepende filmervaring die vérder gaat!

Bereid je voor om bekende acteurs en artiesten te ontmoeten, door honderden geeky standen met exclusieve merchandise te snuisteren, memorabele momenten vast te leggen, om in interactieve games te duiken en je film- en tv-fantasieën tot leven te zien komen in het bruisende hart van Europa.

Dit festival omarmt fandom in al zijn facetten. Of je nu een fervent liefhebber bent van series en films of gewoon graag af en toe een serie binget, Heroes Comic Con is jouw place-to-be!

Als bonus: een toegangsticket voor Heroes Comic Con neemt je niet alleen mee in de fascinerende wereld van de westerse popcultuur, maar geeft je ook toegang tot het Made in Asia-festival, een walhalla voor liefhebbers van Aziatische popcultuur. Deze twee evenementen vinden gelijktijdig plaats in de uitgestrekte gebouwen van Brussels Expo, met de vrijheid om beide tegelijk te ontdekken.

Zet alvast 22, 23 en 24 september met stip in je agenda, want de ‘Heroes Comic Con en Made in Asia-editie’ van dit jaar belooft een galafeest te worden in Brussels Expo. Als fantasy, sci-fi, comics, anime, cosplay, games, bordspellen, films en series ook maar een béétje je fantasie prikkelen, dan zijn Heroes Comic Con en Made in Asia een must voor je bucketlist. We kunnen niet wachten om je daar te zien!

Copyright © 2023 Heroes Comic Con. Alle rechten voorbehouden.